20 Mart 2015 Cuma

DOLGU FORKLİFT LASTİKLERİ

Dolma yada Dolgu forklift lastikleri kendi içinde birkaç kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar Bandaj (press-on) dolgu, Elastik  siyah  dolgu, ve beyaz (iz bırakmayan) dolgudur.  

Beyaz ve siyah elastik dolgular sekmanlı ve sekmansız, Bandaj dolgular demir sekmanlı ve sekmansız olarak kendi içinde 2'ye ayrılır.

 
Yapısı itibariyle çok ağır şartlara dayanabilecek basit teknolojili lastiklerdir. Ebat bazında kaldırma kapasitesi en yüksek olan lastik tipidir. Fakat konfor ve elastikiyet açısından dezavantajlı olduğu için elektrikli forkliftlerde kısıtlı  miktarlarda kullanılmaktadır.

 

Son 30 yılda kullanılmaya başlanan sürücü konforu araç aksamının korunması açısından elastik dolgular bandaj dolgulara göre çok daha kullanışlıdır. Taban kauçuğu ve topuk teli katmanları arasında yer alan elastik dolgu maddesi havalı lastikler kadar olmasa da hissedilir miktarda kullanım elastikiyeti ve sürüş konforu sağlamaktadır.

Elastik dolgu lastiklerin 1. avantajı havalı forklift lastiklerine göre daha fazla yük kaldırma kapasitesi, 2 kat veya fazlasına varan oranlarda uzun kullanım ömrü sağlamaktadır. Patlamama özelliği atıl kullanım zamanını  minimuma indirmektedir ve kendinden sekmanlı tipleri ilave sekman ve çember gereksinimini ve masrafımı ortadan kaldırmaktadır.

Tüm kesik ve darbelere dayanıklı dolgu lastikler gün geçtikçe yukarıda sıraladığımız özellikleri sayesinde havalı lastiklerin yerini almaktadır.

Aynı tip lastiklerin beyaz kauçuktan üretilen iz bırakmayan tipleri de mevcuttur. Gıda, ilaç vs. gibi yüksek hijyen standartlarına uyulması gereken ortamlarda bu lastikler zorunlu olarak tercih edilmelidir.

Firmamız yılardır forklift lastiği sektöründe stoklu çalışan, Türkiye de kullanılan ebat çeşidinin neredeyse hepsine cevap verebilecek stok imkanlarına sahiptir.

Türkiye distribütörlüğünü yaptığımız İtalyan menşeili İtalmatic, Hindistan menşeili Solido ve bayiliğini yaptığımız Continental satışa sunduğumuz dolgu lastiği markalarıdır.

Bütün sattığımız dolgu lastiği üretici ve firmamız garantisi altındadır.
 
Yoğun olarak kullanılan beyaz ve siyah dolgu forklift lastiği ölçüleri
 - Elastik dolgular
* 5.00-8
* 15x4 1/2-8
* 18x7-8
* 6.00-9
* 6.50-10
* 200/50-10
* 7.00-12
* 28x9-15
* 2.50-15
- Bandaj Dolgular
* 16x6x10 1/2
* 18x7x12 1/8
* 18x8x12 1/8
* 21x7-15
* 21x8-15
 


 

      
 
 
 

Dolgu Forklift lastiklerini www.lastikdepom.com adresinden
satınalabilir yada 0212 279 01 03 nolu telefondan satış temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.